İlgili Yazılar

Odin ile Stock Rom Yükleme

spot_img

Odin ile stock rom yükleme – Odin yazılımı, Samsung cihazların, kullanıcıları tarafından yazılım işlemlerinin yönetildiği küçük çaplı ancak işlevi büyük bir aracıdır, Odin ile samsung markalı cihazlara stock rom yükleme, orijinal recovery yükleme, özel recovery yükleme, çeşitli donanım dosyaları yükleme gibi işlemleri rahatlıkla yapabilirsiniz, oldukça geniş bir kullanım alanına sahip olan Odin bu tür işlemlerde kullanılmaktadır.

Cihazınızın Romunnu değiştirip custom rom denilen özel rom sistemlerini yüklediyseniz ve cihazınız garanti kapsamı dışına çıktıysa, Odin yazılımını kullanarak, tekrar eski haline çevirebilirsiniz, Soft-Brick olan cihazlarınızın tekrar açılmasını Odinden yükleyeceğiniz stock rom ile sağlayabilirsiniz, başka bir ülke de güncelleme verilmiş cihazınıza o ülkenin romunu indirip yükleyebilirsiniz, anlayacağınız cihazlarınızın yazılım işlerinde yapacağınız birçok işlemi Odin yazılımı ile hallediyorsunuz.

Odin ile samsung cihazlara stock rom yükleme

Dikkat: Cihazınızı bilgisayara bağlamadan önce USB Hata Ayıklama modunu aktif hale getirmeniz gerekir, bunun için Ayarlar/Cihaz Hakkında bölümüne gelip derleme numarasına 5-6 kez dokunun, ardından cihaz Geliştirici seçenekleriniz açılacaktır, bu Ayarlar/Geliştirici seçenekleri başlığına gidin ve oradan Usb Hata Ayıklama seçeneğini bulup karşısındaki anahtar aracılığı ile aktifleştirin.

Odin nasıl kullanılır?

Odin`in kullanımı oldukça basittir, öncelikle bilgisayarınızın cihazınızı tanıyabilmesi için gerekli samsung driverlarını indirip yüklemelisiniz, bunun için hazırlamış olduğumuz Samsung Android USB Driver İndir – Windows başlıklı yazımızı okuduktan sonra indirip kurabilirsiniz.

Driver kurulum işlemlerini hallettikten sonra cihazınız için rom dosyasını gerekli sitelerden indiriniz, ardından zip içerisinde ise eğer, çıplak bir şekilde bilgisayar masaüstüne çıkartınız, sonra cihazınızı download moda almanız gerekmektedir, bunun için cihazı kapattıktan sonra Home + Güç + Ses Kısma tuşlarına basılı tutarak açın, karşınıza bir ekran gelecektir, orada Continue diyerek devam edin, ardından cihaz download mode geçecektir, yani resimdeki gibi olacaktır. (Cihazınızın download moda geçme tuşları farklı olabilir, internet üzerinden araştırma yapınız).

samsung-cihaza-stock-rom-yukleme
samsung-cihaza-stock-rom-yukleme

Cihazı download moda aldıktan sonra USB kablosu yardımıyla cihazı bilgisayara bağlayın, ardından odin programını açın, cihazınızı gördüğünden emin olduktan sonra (Resimdeki 1. kutunun ID:COM yazan yerin mavi renkte olduğunu göreceksiniz) burada 2. ve 3. adımları yerine getirin yani Auto Reboot bölümüne ve F. Reset Time bölümüne tik koyun, ardından sağ taraftaki 4. ok ile gösterdiğimiz AP (PDA) yazan kutucuğun yanına tik koyun.

samsung-cihaza-stock-rom-yukleme
samsung-cihaza-stock-rom-yukleme

Tik koyduktan sonra AP butonuna tıklayın ve indirip zipten çıkardığınız (genelde md5 formatlı olur) rom dosyasını seçin, sonra Start butonuna basarak yükleme işlemini başlatabilirsiniz, Odin yükleme yaparken sakın bilgisayarınızın telefonunuz ile olan usb bağlantısını kesmeyin, arada bir odin donabilir ancak en sonunda kendine gelir, siz sakın cihaz bağlantısını kesmeyin.

Bilinmesi Gerekenler

Odin ile yükleme yaparken bilgileriniz silinir, o yüzden yedekleme yapmayı unutmayınız, odin ile yükleme yaparken cihazınıza herhangi bir şekilde temas etmeyiniz, herhangi bir hata da cihaz yüklemesi yarıda kalabilmektedir.

Diğer Bilgiler

BL butonu ile de md5 uzantılı romlar yüklenebilir, bu durum bazı cihazlara göre değişiklik gösterebilmektedir, ayrıntılı bir araştırma yapınız.

Odin v3.13.1 Yazılımı İndirmek İçin Tıklayın

Bir yorum bırak

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

18,204BeğenenlerBeğen
8,324TakipçilerTakip Et
265TakipçilerTakip Et
3,080AboneAbone Ol

Stay on op - Ge the daily news in your inbox