İlgili Yazılar

Android: MAC Adresi Değiştirme

spot_img

Android mac adresi nasıl değiştirilir – MAC adresi değiştirmeden önce mac adresi nedir öncelikle bunu bir kararlaştıralım, mac adresi sizin bağlandığınız herhangi bir ağda tanınmanızı sağlayan size ait olan bir benzeri olmayan bir çeşit adresleme türüdür, mac adresi ile bir ağdan atılabilir ya da bir ağa sadece sizin bağlanmanız sağlanabilir, ya da bu işlemleri sizde yapıyor olabilirsiniz, yani şunu söyleyebiliriz, cihazınız internet ağlarına bağlıyken paket alıp-gönderme işlemini yaparken mac adresini bir veri adresi olarak kullanır bu saye de paketler doğru adrese ulaştırılmış olur, mac adresinin belirli bir kısmı cihazı üreten firmayı temsil ederken geri kalan kısmı da benzeri olmayan sadece sizin cihazınıza özel olan adrestir.

Mac adresi değiştirme ne işe yarar?

mac adresi değiştirme işleminin birçok nedeni olabilir, ancak bir örnek isteyecek olursanız, diyelim ki herhangi bir ağa bağlısınız, bu şirket ağı ya da ev ağınız olabilir, işte bu bağlı olduğunuz ağın yönetimi de sizde değil, yani hangi kullanıcı girip çıkar buna siz karar veremiyorsunuz, bu durumda bu ağı yöneten kişi sizi mac adresinden engelleyebilir, bu durumda, ağ sizin mac adresinizi her gördüğünde bağlantı yapmanızı engelleyecektir, işte bu durumda mac adresi değişmeniz ağa tekrar bağlanmanızı sağlayabilir.

Android’de MAC adresi değiştirme

Android mac adresi nasıl değiştirilir

mac adresi değiştirme işlemi için basit bir android aracı kullanacağız, ancak bu aracın rootlu cihazlarda çalışacağını da belirtelim, cihazınızı rootlamak için bu makalemize: Android cihazı rootlama rehberi bakabilirsiniz.

Makale sonuda verdiğimiz linkden android mac adresi değiştirme programını indirin ve android cihazınıza yükleyin ardından içerisine girin, sizi aşağıdaki gibi bir ekran karşılayacak, resimdeki gördüğünüz MAC adresi yazma yerinden kendiniz bir MAC adresi atayabileceğiniz gibi RAND butonu ile programdan atama konusunda yardım alabilirsiniz.

mac-adresi-degistirme
mac-adresi-degistirme

Mac adresi değiştirme işlemlerini hallettikten sonra programı aşağı doğru kaydırdığınızda karşınıza resimdeki gibi bir menü gelecektir, burada birinci ok ile gösterilen Change MAC butonuna basarak değişim işlemini, başlatabilirsiniz, eğer eski MAC adresine geri dönmek isterseniz, ikinci buton olan Restore MAC ile dönebilirsiniz.

mac-adresi-degistirme
mac-adresi-degistirme

Bu içeriğimiz de android cihazlarda MAC adresini değiştirmek isteyenler için en basit şekilde çözüm yolundan bahsettik ve resimlerle destekleyerek detaylı bir şekilde anlattık, bu konuda yaşadığınız problemleri bize yorum bölümünden sorabilirsiniz.

Mac Changer Uygulamasını indirmek için tıklayın.

13 YORUMLAR

  1. İnanin butun yollari denedim. Butun programlarda kriptolu bi sekilde gorunuyor. Cihaz Samsung Galaxy A3 2017 Nougat 7.0

  2. Bazi arastirmalarima gore Samsung onune gecmis Custom ROM gerekiyor diyorlar. Cihazimda TWRP yuklu ama modeline gore guncel custom rom nereden nasil bulabilir ve nasil yukleyebilirim.

  3. Bu Galaxy A3 ile ilgili ciddi problemler var, biriside geçende eski sürüme dönmekten bahsetti hem custom rom hemde Marshmallow stock rom makalesi yazalım, romu xda forumdan bulabilir yada bizim atmamızı bekleyebiliriz, bu kripto kodlarını çevirecek bir programın geliştirilmesi lazım ilerleyen zamanlarda birçok Samsung cihaza bu özelliğin gelmesi büyük olasılık.

  4. Evet o bahseden bendim. Yazilimla alakali seylere cok hevesim var ogrenmek yapmak istiyorum. Tesekkur ederim sizlerde ilgi gosterip yardimci oluyorsunuz. Stock ROM yukledim cihazima sonra TWRP ile guzelce root yukledim bunu sizin sayenizde ogrendim. Suan cihazimda herhangi proble yok root gayet saglikli calisiyor ama sadece wifi sifreleri kriptolu bide eski surume gecmek istiyorum ve en onemlisi dedigim gibi CUSTOM ROM onu cok merak ediyorum.

  5. XDA forumunda var ama detayli sekilde anlayamadigim icin bilincsiz ugrasmak istemiyorum sizler paylasirsaniz cok mutlu olurum. Beklerim sizin paylasmanizi ne zaman musait olursaniz paylasabilirsiniz. Simdiden tesekkurlerimi sunarim.

  6. Tamam bu hafta sonu elimden geldiğince A3 makalesi için çabalayacağım, yorumlarınızı bizden eksik etmeyin, iyi akşamlar dilerim.

Bir yorum bırak

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

18,204BeğenenlerBeğen
8,324TakipçilerTakip Et
265TakipçilerTakip Et
3,080AboneAbone Ol

Stay on op - Ge the daily news in your inbox